Ris & Lök kyckling

Kyckling med löksoppa. 4 portioner Pris; 52kr, ca 13kr/pers
- 3st kycklingfiléer
- 3dl vispgrädde
- 2,5dl matlagningsgrädde
- 1 påse Fransk löksoppa (blåbands)
- En bit purjolök
- Ca 1msk senap (om man vill, jättegott)
Ugn; 170grader ca 1h & 20min.
Lägg kycklingfiléerna i en stor form, t.ex gratängform. (filéerna kan läggas i direkt från frysen)
Krydda lite med vitpeppar och salt.
Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15-20min.
Gör iordning såsen medans, blanda ihop grädden och löksoppspåsen, häll i uppskuren purjolök.
Ta ut formen och häll blandningen över kycklingen.
Ställ in formen igen och låt stå ca 1h.
Om såsen blir för tjock så späd den med lite mjölk.
Kontrollera sedan så kycklingen är färdig annars är det bara att förlänga tiden.
Serveras med ris och sallad.
Detta är ett recept för ca 4personer.
Även om man bara ska göra för 2st så använder man en hel påse löksoppa.
Kommentarer
Trackback