Kycklingsoppa


Kycklingsoppa ca 7 portioner ca 70kr 10kr/portion
ca 30 minuter
- 2st kycklingfiléer
- 1 äpple
- 1 lök
- 1 stor burk champinjoner
- 1 msk curry
- 1 krm svartpeppar
- 2 burkar passerade tomater (400-500g styck)
- 1 dl vatten
- 1 matlagningsgrädde (2,5dl)
- 2 st grönsaksbuljoner
- 1 krm socker
- ½ tsk salt (kan behövas mer)
Strimla kycklingen. Skala, kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken.
Fräs kycklingen i smör och curry i en stor gryta.
Tillsätt äpplena, löken och champinjonerna.
Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt
Jag hade även ris i. ca 4portiner.
När du rör i riset så se till så det inte blir för mkt.
Man vill helst att det ska vara väldigt blött.
Inte ris med sås, utan, Soppa med ris!
Bacongryta

Bacongryta 5portioner ca 50kr 10kr/portion
ca 15min.
Skär baconet och stek den tills den får färg.
Tillsätt hackad lök, "pressad" vitlök och champinjoner.
Krydda efter smak.
Häll i creméfraisen och mjölken.
Låt koka ihop en stund.
Kan behövas lite mjöl så den blir tjockare.
Ett tips är att ha i lite ketschup, ca 1msk.
Servera med tagliatelle ;)
ca 15min.
- 2st baconpaket
- 1 lök
- 1 stor burk champinjoner
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1 burk creméfraise
- ca 2dl mjölk (beroende på hur mkt sås man vill ha)
- Kryddor; cheyenne, paprika, vitpeppar, svartpeppar, salt, efter smak.
Skär baconet och stek den tills den får färg.
Tillsätt hackad lök, "pressad" vitlök och champinjoner.
Krydda efter smak.
Häll i creméfraisen och mjölken.
Låt koka ihop en stund.
Kan behövas lite mjöl så den blir tjockare.
Ett tips är att ha i lite ketschup, ca 1msk.
Servera med tagliatelle ;)
Spagetti och köttfärssås

Köttfärssås: 4portioner ca 44kr 11kr/pers.
ca 20min.
Stek köttfärsen och löken, och pressa i vitlöken. Krydda! (behövs ganska mkt salt)
När de är färdiga; häll i champinjonerna och stek lite till.
Häll i krossade tomater och ca 1 dl vatten. Låt koka ihop lite och ha i köttbuljongen.
Ta sedan i den uppskärda tomaten. Småkoka en stund.
Paprikabitarna ska endast ligga i nån minut eftersom det är gott när den fortfarande är krispig.
Gör helst köttfärsåsen i en stor gryta istället för i stekpannan.
Servera med spagetti ;) (Majs är gott att ha till.)
ca 20min.
- Köttfärs 250g
- 1 burk champinjoner
- 1 burk krossade tomater (gärna med chilismak)
- 1 tomat
- 1 röd paprika
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl vatten
- 1 liten lök
- 1 köttbuljongtärning
- Kryddor; Grillkrydda, cheyenne, paprika, salt, vitpeppar, svartpeppar efter smak
Stek köttfärsen och löken, och pressa i vitlöken. Krydda! (behövs ganska mkt salt)
När de är färdiga; häll i champinjonerna och stek lite till.
Häll i krossade tomater och ca 1 dl vatten. Låt koka ihop lite och ha i köttbuljongen.
Ta sedan i den uppskärda tomaten. Småkoka en stund.
Paprikabitarna ska endast ligga i nån minut eftersom det är gott när den fortfarande är krispig.
Gör helst köttfärsåsen i en stor gryta istället för i stekpannan.
Servera med spagetti ;) (Majs är gott att ha till.)
Blogg
Om ni vill veta vad jag gör förutom att laga mat så kan ni kolla in min andra blogg.
taeng.blogg.se